Opinie

Skandalicznie niska wycena szkody z OC sprawcy spowodowała, że nie miałem ochoty podejmować jakichkolwiek negocjacji z TU, tylko od razu postanowiłem skierować sprawę do sądu. Po dłuuugich poszukiwaniach postanowiłem skorzystać z pomocy Pana Wojciecha. Wybór okazał się strzałem w 10tkę, a zaufanie do Pana Wojciecha zdobyłem czytając bloga i opinie – z tej racji sam, aby ułatwić czytającym to osobom poszukiwania wystawiam recenzję.

Po uzgodnieniu warunków i krótkim „wywiadzie” od razu przeszliśmy do konkretów. Po 6 miesiącach udało się uzyskać kwotę większą niż ta, którą już ubezpieczalnia wypłaciła. Wystarczyło, że Pan Wojciech złożył pozew i nagle ubezpieczalnia przeliczyła wszystko raz jeszcze i wypłaciła też kwotę odszkodowania za telefon. Wszystko odbyło się przed pierwszą rozprawą – ubezpieczalnia zgodziła się na ugodę , która mi odpowiadała.

Maksimum efektów, minimum formalności i zainteresowania tematem z mojej strony – to najbardziej doceniam. Wystarczyły 2 telefony i kilka maili i pieniądze po 6 miesiącach były już na koncie. Dzięki Panu Wojciechowi odzyskałem blisko 9 tysięcy złotych. Dziękuje bardzo i gorąco polecam!

Dawid Duda, 13.11.2017 roku

PDF

 

Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Panem Mecenasem Wojciechem Drapałą. Pan Mecenas miał bardzo kompetentne podejście do sprawy i był w nią niezwykle zaangażowany. Byliśmy w stałym kontakcie telefonicznym przed rozprawą. Jestem bardzo wdzięczny Panu Mecenasowi za pomoc w poprowadzeniu mojej sprawy o odszkodowanie z TU Hestia, ponieważ dzięki Panu Wojciechowi odzyskałem należne mi odszkodowanie. Na pewno jeśli zaistnieje taka potrzeba, skorzystam z usług Pana Mecenasa w przyszłości. Bez zastrzeżeń mogę polecić Pana Mecenasa Wojciecha Drapałę. Dziękuję bardzo.

Artur Borowy, Elbląg dnia 25.10.2017 r.

PDF

 

PZU zaniżyło mi odszkodowanie za naprawę mojego samochodu o kilka tysięcy złotych. W Internecie znalazłem pozytywne opinie na temat adw. Wojciecha Drapały, wiec postanowiłem skorzystać z jego pomocy. Pomimo wezwania do zapłaty ubezpieczyciel nie zgodził się na dopłatę odszkodowania dobrowolnie, dlatego mecenas Drapała zachęcił mnie do złożenia pozwu, a następnie reprezentował mnie w sądzie. Sprawa toczyła się dosyć długo, jednak ostatecznie Sąd przyznał mi odszkodowanie, koszty procesu oraz nawet odsetki za opóźnienie.

Działania mec. Drapały były szybkie, sprawne i skuteczne, a ponadto na bieżąco byłem informowany o postępach w sprawie. Z tego powodu jestem bardzo zadowolony ze współpracy i polecam usługi Kancelarii w zakresie reprezentacji w sądzie i w sprawach o odszkodowania. 

Hubert Górecki, Warszawa, dnia 26.07.2017 roku

PDF

 

Kancelaria adwokacka Wojciecha Drapały świadczy od kilku lat usługi prawne na rzecz naszej firmy.

Usługi obejmują bieżące doradztwo prawne, a przede wszystkim reprezentację sądową w sprawach przeciwko zakładom ubezpieczeń.

Ponieważ świadczymy również usługi najmu bezgotówkowego dla poszkodowanych w wypadkach, często zmagamy się z problemem niedopłat i zaniżeń odszkodowań przez ubezpieczycieli. Z tego powodu znaczną część naszych spraw przekazujemy na drogę sądową. W tym zakresie kancelaria Wojciecha Drapały świadczy dla nas usługi reprezentacji sądowej.

Reprezentacja w sądach jest wykonywana na najwyższym poziomie profesjonalizmu – rzetelnie, szybko, a przede wszystkim skutecznie, o czym świadczy co najmniej kilkadziesiąt procesów sądowych wygranych dla naszej firmy.

Mecenas Drapała legitymuje się znakomitą wiedzą z branży ubezpieczeniowej i doświadczeniem w sądach. Dlatego rekomendujemy jego usługi.

Caro Fleet sp. z o.o., Siedlce, dnia 28.07.2017 roku

PDF

 

Z pomocy kancelarii adw. Wojciecha Drapały skorzystałem przy dochodzeniu odszkodowania za uszkodzenie mojego samochodu. Ubezpieczyciel wypłacił zbyt niskie odszkodowanie, ponieważ zaniżył wartość pojazdu sprzed szkody.

Po analizie dokumentacji mec. Drapała zalecił drogę sądową i podjął się reprezentacji w sądzie. Już po kilku tygodniach od złożenia pozwu sąd wydał nakaz zapłaty. Ubezpieczyciel nie zasakrżył nakazu i po paru dniach wypłacił całą dochodzoną kwotę włącznie z kosztami sądowymi.

Jestem bardzo zadowolony z pomocy mec. Drapały i gorąco polecam jego usługi za szybkość i skuteczność w działaniu.

Daniel Zieniuk, Warszawa, dnia 14.07.2017 roku

PDF

 

Zakład ubezpieczeń odmówił mi wypłaty odszkodowanie i zadośćuczynienia za uraz doznany w wypadku. Polecono mi usługi mecenasa Drapały, z którego pomocy postanowiłem skorzystać. Pan Wojciech najpierw przygotował pismo przedsądowe do ubezpieczyciela, dzięki czemu zakład ubezpieczeń zmienił decyzję i przyznał mi zwrot kosztów leczenia oraz zwrócił mi utracony dochód, ale nadal odmawiał zapłaty zadośćuczynienia.

Mec. Drapała zalecił mi drogę sądową i podjął się reprezentacji w sprawie, przygotował i złożył pozew w sądzie. Po pewnym czasie ubezpieczyciel się odezwał i zaproponował zawarcie ugody poprzez wypłatę zadośćuczynienia. Po krótkich negocjacjach zgodziłem się na zaproponowane warunki, które mnie satysfakcjonowały.

Uważam, że Wojciech Drapała jako adwokat wykazał się profesjonalizmem, a przede wszystkim skutecznie, szybko i sprawnie odzyskał zadowalającą mnie kwotę. Dlatego polecam usługi Wojciechy Drapały w zakresie reprezentacji w sądzie.

Mariusz Batory, Warszawa, dnia 21.12.2016 roku

PDF

 

Uległam wypadkowi, który spowodował inny kierowca, wjeżdżając w tył mojego samochodu. W wyniku wypadku doznałam urazu skręcenia kręgosłupa.

Ze strony internetowej mecenasa Wojciecha Drapały dowiedziałam się, że mogę ubiegać się o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Postanowiłam więc skorzystać z pomocy mecenasa Drapały, który przygotował zgłoszenie szkody i złożył je w moim imieniu. Po zgłoszeniu szkody ubezpieczyciel wypłacił mi niedużą kwotę zadośćuczynienia. Mecenas Drapała stwierdził, że gdybym wystąpiła do sądu, mogłabym liczyć na kilkukrotnie wyższą kwotę i zaproponował reprezentację w sądzie, na co się zgodziłam.

Po dwóch miesiącach od złożenia pozwu pełnomocnik zakładu ubezpieczeń zwrócił się do nas z propozycją ugodowego zakończenia sporu i zaproponował dopłatę zadośćuczynienia oraz zwrot kosztów sądowych. Po krótkich negocjacjach kwoty, zgodziłam się na propozycję.

Jestem bardzo zadowolona z pomocy mecenasa Drapały i polecam usługi Kancelarii innym poszkodowanym.

Ewa Temniuk, Świebodzin, dnia 1.08.2016 roku

PDF

 

Z pomocy Pana Wojciecha korzystałem dwukrotnie – oba przypadki pozytywnie rozpatrzone i zakończone sukcesem. Sprawy dotyczyły odmowy wypłaty odszkodowania przez zakład ubezpieczeń. Pan Wojciech profesjonalnie i bardzo szybko zajął się moimi sprawami i w bardzo krótkim czasie uzyskał dla mnie wypłatę należnych odszkodowań. Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Panem Wojciechem Drapałą – doskonały kontakt, niebagatelizowanie sprawy klienta, zaangażowanie, jasne i zrozumiałe określenie warunków współpracy. Gorąco polecam Pana Wojciecha Drapałę jako adwokata.

Waldemar Stachura, Jawidz, dnia 14.04.2015 roku

PDF

 

Z usług Mecenasa Wojciecha Drapały korzystałam po raz pierwszy. Pan Mecenas prowadził sprawę o odszkodowanie oraz zadośćuczynienie za śmierć mojego ojca w moim imieniu i imieniu mojej rodziny. Poświęcił bardzo dużo czasu na rzetelne poznanie sprawy i w sposób profesjonalny i szybki uzyskał satysfakcjonujące nas należności od zakładu ubezpieczeń. W całości spełnił moje oczekiwania, dlatego też z czystym sumieniem mogę polecić Jego usługi. Dla mnie oczywistym jest, że gdybym potrzebowała pomocy i fachowej porady w podobnej materii bez wahania zwrócę się do Pana Drapały. Mając powyższe na względzie, gorąco polecam korzystanie z usług Pana Mecenasa.

Ewelina Abramowicz, Biała Podlaska, 1.07.2015 roku

PDF

 

Rekomenduję kancelarię adwokacką Mecenasa Wojciecha Drapały innym osobom fizycznym poszkodowanym w wypadkach w zakresie obsługi prawnej.

Pan Mecenas dał się poznać jako osoba rzetelna i skuteczna w powierzonym mu zadaniu. Bogate doświadczenie, szeroka wiedza ekspercka, umiejętność trafnego zdefiniowania problemu i oceny sytuacji to zdecydowanie najważniejsze atuty i zalety współpracy z Kancelarią.

Mając powyższe na względzie, polecam z przyjemnością innym korzystanie z usług Pana Mecenasa Wojciecha Drapały.

Rafał Zasiewski, Warszawa, dnia 8.06.2015 roku

PDF

 

Pan Mecenas Wojciech Drapała reprezentował mnie w sprawie odszkodowania za szkodę komunikacyjną z zakresu ubezpieczenia OC. W ramach umowy przygotował oraz złożył w sądzie pozew przeciwko towarzystwu ubezpieczeniowemu odpowiedzialnemu za wypłatę odszkodowania.

Realizacja zlecenia przebiegła w sposób sprawny, rzetelny i terminowy. Profesjonalizm oraz determinacja Pana Mecenasa doprowadziły do wypłaty należnego mi odszkodowania.

Mając na względzie powyższe, rekomenduję Pana Mecenasa Wojciecha Drapałę jako osobę kompetentną i wiarygodną w zakresie obsługi prawnej w szkodach komunikacyjnych.

Jarosław Brylski, Warszawa, dnia 12.10.2015 roku,

PDF

 

 

Komentowanie do tego wpisu jest wyłączone.